Skip to main content
General

Eufònic i el Museu Etnològic presenten la 1era edició d’Etnoscòpic

By 26 de març de 2021abril 13th, 2021No Comments

Avui ens presentem com a nou festival a Barcelona! Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-perfomatives de Terres de l’Ebre, i el MUEC – Museu Etnològic i de Cultures del Món, dedicat a la diversitat artística d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania, hem unit forces per a crear ETNOSCÒPIC, festival d’arts contemporànies multidisciplinàries al voltant de l’etnologia.

Etnoscòpic se celebrarà del 27 al 30 de maig ide forma presencial a la seu del Museu Etnològic del carrer Montcada, al barri del Born (Barcelona), ubicat als majestuosos palaus gòtics Nadal i del Marquès de Llió.

Lluny de ser un mer aparador de cultures i folklores del món, el festival neix amb l’objectiu de pensar i reconsiderar la condició contemporània des d’una perspectiva plural i global, i amb la voluntat d’establir un diàleg artístic entre les cultures del món antic i actual, tot oferint una mirada revulsiva vers la ciència dels pobles. Així, a la programació s’encreuaran les actuacions musicals i audiovisuals amb performances de dansa; les músiques d’arrel amb l’experimentació digital; i les sessions de DJ i les instal·lacions artístiques de petit format amb conferències que es podran seguir també en streaming.

Les diverses actuacions i activitats –que ocuparan espais del Museu Etnològic com ara el pati, la sala gòtica amb les màscares africanes o la sala amb els pals cerimonials bisj– han estat concebudes a partir de les peces de la col·lecció, de la seva relació amb el context social i comunitari o bé en funció de l’espai específic que les acull. A més, el festival ocuparà també Sala Sintètica, un espai exclusivament virtual que acollirà propostes artístiques.

Pròximament anunciarem tota la programaciód’aquesta primera edició. Per a estar al cas de totes les novetats, recordeu seguir @etnoscopic a les xarxes socials!